Г. Кишинев, ул. Месажер, 7

AVANTAJE DE COOPERARE

divetro

pentru designeri

Orice concept și idee
Cele mai moderne tehnologii
Cele mai recente tendințe în design
Soluționarea sarcinilor non-standard

divetro

pentru contractori și constructori

Proiecte de orice scară
Cele mai bune soluții tehnice
Condiții convenabile de implementare
Politica flexibilă de stabilire a prețurilor

divetro

pentru arhitecți

Sistem de reduceri
Abordare individuală
"De la idee la realizare"
Calitate înaltă a componentelor și muncii

Matuirea sticlei cu ajutorul unui jet de aer cu nisip

Pentru a conferi sticlei un efect mat, este necesară executarea sablării suprafeței articolelor din sticlă. O astfel de prelucrare se face cu ajutorul unui jet de aer cu nisip, suflat sub presiune înaltă (matuirea se mai numește “prelucrarea cu jetul de aer cu nisip”).

   În procesul de sablare a sticlei, aceasta este prelucrată și securizată la temperaturi înalte, ceea ce permite nu doar mărirea durabilității sticlei, ci și lipirea muchiei la sticlele groase. Astfel, prin reglarea nivelului de presiune și structurii granulare a nisipului care este propulsat pe suprafețele de sticlă, se pot obține diferite tipuri de matuire.

Aparatul automat de sablat, folosit la matuire are următoarele caracteristici:

  • Dimensiunea maximă 2000mm х 2700mm pentru o trecere
  • Sablarea se face cu oxid de aluminiu (de fracție mai măruntă, rezultatul fiind o calitate și un aspect mai bun)

Sablarea (matuirea) artistică

Metoda sablării sticlei cu ajutorul jetului de nisip permite matuirea selectivă a suprafeței sticlei. Unul din metodele matuirii selective este aplicarea desenelor. Indiferent de tipul și complexitatea desenului, acesta poate fi aplicat atât pe o parte cât și pe ambele părți.

Există o modalitate de a conferi sticlei o adâncime și claritate adițională, atunci când sablarea are loc din două părți: pe o parte se sablează desenul, lăsându-se transparent fundalul, pe partea cealaltă se execută aceeași procedură în ordine inversă.

   În cazul oglinzilor, o astfel de prelucrare (sablarea/matuirea sticlei) va arăta destul de original și neobișnuit. Matuirea pe suprafețele de oglindă se face prin sablarea sticlei, o porțiune a căreia preventiv a fost curățată de amalgam (acoperirea oglinzii). O altă metodă de prelucrare este aplicarea desenului din partea sticlei, în așa caz desenul se reflectă în oglindă, obținându-se un efect artistic deosebit.

Sablarea selectivă a sticlei înseamnă nu doar executarea a unei părți a articolului din sticlă, acesta poate fi un element executat aparte, completând frumos decorul oricărei case.

De asemenea ar putea sa va intereseze – securizarea sticleiindoirea sticleitriplex .

Primeste o ofertă unică

completați formularul și vă vom contacta